Om Mangalam

Yoga Mangalam är en plats för yoga, meditation och självreflektion. Här odlar vi radikal kärlek och empati för livet, lekfullhet och kreativitet.

Yoga Mangalam är ett retreatcenter som sedan 2006 har funnits i byn Dagsås gamla skola, byggd 1874. 

Dagsås ligger strax utanför Varberg, mitt i ett av Sveriges största bokskogsområden. I området finns både fantastiska badsjöar med klart och rent vatten och vackra vandringsleder med 1000-åriga bokträd. Här hittar du skogar som sträcker sig mot himlen och bildar lövsalar, skogar där du kan ströva omkring och njuta av naturen i  timmar.

Yoga Mangalam befinner sig samtidigt nära till några av västkustens finaste sandstränder och skönaste sommarrestauranger.

Den gamla skolsalen är inredd till en vacker meditationssal. Den har stora spröjsade fönster i västlig riktning, trägolv med patina och fem meter till tak vilket ger en härlig känsla av rymd. I taket hänger specialdesignade handblåsta lampor från Bali som svävar likt vattendroppar från himlen. Salen har också en stilig emaljerad grön kamin från 1900-talets början, vilken under vinterhalvåret ger ifrån sig ett hemtrevligt sprakande och värme från brinnande björkved.

Här har många människor mediterat under årens lopp och man kan känna stillheten i rummets väggar. Det är ett rum som bjuder in till närvaro och avslappning.

Huset kan hålla upp till 25 kursdeltagare.

Det finns sju dubbelrum och en sovsal och vi har möjlighet att ställa fram några extra sängar.

Vanligtvis har vi mellan 15–18 elever på våra kurser.

Välkommen på våra kurser.

 

Mangalam